Hygiëne & Tips
Hygiëne in de trimsalon staat bij mij hoog in het vaandel. Een goede hygiëne is belangrijk, voor het tegengaan van overdracht van besmettelijke aandoeningen en parasieten. De gebruikte en materialen worden elke dag ontsmet en tussen de behandelingen door gesteriliseerd in een UV-sterilisator. Aan het einde van de dag wordt de salon grondig schoongemaakt met een natuurlijke reinigingsmiddel van Tasman. Tasman Kennel reinigingsmiddel bevat citronella- en lavendelolie; theeboom- (tea tree) en ecalyptusolie. De citronella- en lavendelolie hebben natuurlijke insectenwerende eigenschappen. De theeboom- en ecalyptusolie zorgen voor een frisse geur en hebben een antibacteriële werking. Doordat ik uw hond in een hygiënische omgeving behandel is de kans op besmetting minimaal.
Tips
- Laat uw hond goed uit. De hond is een paar uur in de trimsalon en met een volle blaas is dit niet erg ontspannend voor hem.
- Breng uw hond a.u.b. aangelijnd.
- Laat uw hond slechts matig eten; een volle maag kan lastig voor hem zijn.
- Mocht uw hond last hebben van een medische probleem, of een besmettelijke aandoening, dan wil ik dat graag van u weten.
- Probeer, ook als het regent, uw hond zo droog mogelijk te brengen. Een natte vacht is erg moeilijk te bewerken.
- Als u kort van te voren uw hond zelf wilt wassen, overleg dit eventueel eerst met mij; sommige vachten zijn namelijk moeilijker te behandelen na een wasbeurt (o.a. ruwharige honden).
- In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, de vacht kan eventueel wat langer blijven. Honden hebben meer last van vocht dan van kou. Lang haar blijft langer nat.
- Een verzoek om uw hond vrij van vlooien te brengen. Er zijn goede bestrijdingsmiddelen.
- Neem zo kort mogelijk afscheid van uw hond. Hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerder hij wordt. Het moet toch gebeuren en hij is in goede handen.
- Bij het brengen, even opletten! Er kan een hond aangelijnd aanwezig zijn, wachtend op zijn baasje. Niet alle honden zijn even lief tegen elkaar.
- Bij het ophalen, vergeet u natuurlijk uw hond niet te vertellen, hoe mooi hij geworden is! Uw hond is immers altijd de mooiste!!!!!
- Wanneer uw hond met zijn achterwerk over de grond schuurt (sleetje rijden) of rond de staartaanzet zich gaat bijten, kan dit duiden op verstopte anaalklieren (zie: rubriek behandelingen) Kom gerust even langs, ook al is het tussen de trimbeurten door.
- Mocht u niet tevreden zijn vertel het me, bent u wel tevreden vertel het anderen.